Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
E

 

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με συγκεκριμένες ενέργειες και παραλήψεις της, οδηγεί σε πλήρη απαξίωση το θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και κάθε υποστηρικτικής δράσης στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα :α)Σκόπιμα καθυστερεί κάθε χρόνο να αποστείλει στα σχολεία τη σχετική εγκύκλιο που αφορά στη λειτουργία των παραπάνω δράσεων, όταν είναι γνωστό ότι η καθυστέρηση της έναρξης των μαθημάτων της Π.Δ.Σ. και κάθε υποστηρικτικού θεσμού δρά εκ των πραγμάτων υπονομευτικά και ωθεί τους μαθητές και τις οικογένειές τους σε άλλες “λύσεις” εκτός του δημοσίου εκπαιδευτικού συστήματος, οι οποίες για πολλούς επισύρουν δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνση.

β)Αύξησε τον ελάχιστο προβλεπόμενο αριθμό μαθητών για τη συγκρότηση τμημάτων Π.Δ.Σ. από 5 σε 10 μαθητές, με αποτέλεσμα σε πάρα πολλές περιπτώσεις να μην είναι πλέον δυνατή η συγκρότησή τους και επομένως ο σημαντικός αυτός θεσμός για τις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις να φθίνει διαρκώς.

γ)Δεν αναπροσάρμοσε την ωριαία αποζημίωση των μονίμων και ωρομισθίων καθηγητών, η οποία παραμένει καθηλωμένη στα 9 ευρώ από το 1996, παρά τις διαβεβαιώσεις του ιδίου του Πρωθυπουργού.

δ)Καθυστερεί αδικαιολόγητα και απαράδεκτα να καταβάλει τα δεδουλευμένα τόσο στους μόνιμους όσο και στους ωρομίσθιους καθηγητές που διδάσκουν στα προγράμματα αυτά, όπως καθυστερεί επί μήνες να πληρώσει τα δεδουλευμένα ωρομισθίων δασκάλων που εργάζονται στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

 

1.     Προτίθεται να στηρίξει τους παραπάνω θεσμούς και ποιες πρωτοβουλίες, συγκεκριμένα, πρόκειται να αναλάβει.

2.     Πότε πρόκειται να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα και σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να μην παρατηρηθεί και στο μέλλον η απαράδεκτη καθυστέρηση στις πληρωμές.

3.     Προτίθεται να τηρήσει τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για αύξηση της ωριαίας αντιμισθίας, ποιο θα είναι το ύψος και ποιος ο χρόνος υλοποίησης της.

4.     Ποιες είναι οι οδηγίες και οι κατευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας για την προώθηση των παραπάνω δράσεων στο Νομό Λέσβου και ποιος ο προγραμματισμός και οι πρωτοβουλίες της αρμόδιας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε από τη νέα σχολική χρονιά να μη παρατηρηθούν εκ νέου τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα .

 

 

                                                                 Ο Ερωτών Βουλευτής

 

 

                                                                   Νίκος Σηφουνάκης